Mannagrynskaka med saffran

Kanske inte för alla en given julbords gäst.

Men sedan den dagen jag jobbade på Hembyggdsgården i Ljusdal under julbords tider, har detta varit en favorit. Det är ett gammalt recept. Vissa gör den med risgryn och med russin i men då blir den vidrig tycker jag. Nä den ska vara med mannagryn och ren från russin, då smakar den som bäst. Har länge letat receptet men aldrig lyckats hitta det. Så igår sökte jag på mannagrynskaka på internet och där fanns den. Sen är det ju inte så svårt att förstå att man bara har i lite saffran i smeten så blir den likvärdig ;)

Så nu har jag testat göra den, just för att se hur den smakar om det är något jag vill lägga till eller ta bort så den blir fullkomligt perfekt till självaste julafton. Och jag kom fram till att jag ska i en extra påse saffran. 3 påsar blir perfekt.



Rekommenderas stark

Kommentarer
Postat av: Carro

Åhh va gott mina fastrar från Ljusdal brukar också göra denna kaka till jul, men dock med risgryn. Kram

2010-12-08 @ 16:47:10
Postat av: carro

dålig på & leta..

dela med dig av receptet? ;)

2010-12-08 @ 16:50:33
URL: http://carolinejonsson84.blogg.se/
Postat av: Lisa

Typiskt dig att tycka om sånt! Haha, du kan ju gissa min åsikt ;) Brukar nämligen stå en såndär på vårt julbord.., uhhh.,

2010-12-09 @ 08:55:42
URL: http://metrobloggen.se/lisasdag

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0